ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Τα συμπτώματα εγκυμοσύνης διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα
Ωστόσο υπάρχουν κάποια συμπτώματα που θεωρούνται κλασσικά και αποτελούν τα πρώτα σημάδια μιας πιθανής εγκυμοσύνης. Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στο γυναικολόγο και μια εξέτασης της Χοριακής Β , πιστοποιούν το θετικό αποτέλεσμα

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Απουσία περιόδου. Αυτό είναι το πρώτο και πιο αξιόπιστο σημάδι αν έχεις έναν τακτικό έμμηνο κύκλο. Αν και είναι πιθανόν να έχεις ελαφρά αιμορραγία ή κηλίδες κατά το χρονικό διάστημα περίπου που αναμένεις την περίοδό σου, ακόμη και αν είσαι έγκυος.Αν δεν έχεις τακτικό κύκλο, μπορεί να παρατηρήσεις ορισμένα από τα άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης πριν παρατηρήσεις την απουσία της περιόδου σου.
Αίσθημα κόπωσης. Μπορεί να αισθανθείς ασυνήθιστη κούραση τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σου. Αυτό οφείλεται στα αυξανόμενα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης.
Αίσθημα ναυτίας. Μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι ναυτία, και ακόμη τάση για εμετό μεταξύ της 2ης και 8ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης. Αν και αυτό ονομάζεται συνήθως «πρωινή αδιαθεσία» μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.
Αλλαγές στους μαστούς σου. Μπορεί να παρατηρήσεις ότι οι μαστοί σου μεγαλώνουν και αισθάνεσαι μεγαλύτερο πόνο ή γαργάλημα (όπως το αισθάνονται ορισμένες γυναίκες ακριβώς πριν παρουσιαστεί η περίοδός τους) στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, οι φλέβες στους μαστούς σου μπορεί να είναι εντονότερες και οι θηλές σου πιο σκουρόχρωμες.
Πολύ συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Περίπου 6-8 εβδομάδες μετά τη σύλληψη μπορεί να παρατηρήσεις ότι πρέπει να σηκώνεσαι τη νύχτα για να πηγαίνεις στην τουαλέτα. Ορισμένες έγκυες γυναίκες, επίσης, παρατηρούν ότι έχουν «ακράτεια» όταν βήχουν, γελούν ή φτερνίζονται.
Μεταπτώσεις της διάθεσης και στρες. Μπορεί να αισθάνεσαι γρήγορες αλλαγές στη διάθεση στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης και, ακόμη και ν” αρχίσεις να κλαις, ορισμένες φορές χωρίς να γνωρίζεις γιατί. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των αλλαγών στα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό σου.
Αλλαγή των προτιμήσεων στο φαγητό.Μπορεί να παρατηρήσεις ότι αρχίζουν να μη σου αρέσουν ορισμένα τρόφιμα όπως το τσάι, ο καφές ή τα λιπαρά τρόφιμα. Ορισμένες γυναίκες, επίσης, αισθάνονται μεγάλη επιθυμία για τρόφιμα που συνήθως δεν τους αρέσουν.